Løvetannmuffins

Løvetannmuffins

Det er mange morsomme ting å gjøre med løvetannblomsten, å bake med dem er en ny opplevelse for meg.

I forrige innlegg snakket vi om løvetannsirup, nå skal vi bruke denne sirupen som topping på løvetannmuffins. Nå er det en kjent sak at jeg ikke er noen baker, men disse muffinsene ble virkelig gode (tro det eller ei!)

Vi bruker samme fremgangsmåte med plukking og rensking som ved løvetannsirupen.

løvetann muffins

Oppskrift på løvetannmuffins

Ingredienser

  • 1 kopp rensket løvetannblomster (bare det gule)
  • 300g mel
  • 40g hakkede mandler
  • 65g hakkede aprikoser 
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl melk (havremelk)
  • 4 ss honning
  • 1 egg
  • 30ml olje (oliven)
ingredienser til løvetannmuffins
løvetannmuffins

Det tørre

Bland sammen løvetann, mel, mandler, aprikoser, bakepulver, natron og salt i en bolle.

Det våte

Bland sammen melk, olje, honning og egg i en annen bolle. Bruk gjerne håndmikseren. Ikke kjør den for lenge, bare til alt har blandet seg.

løvetannmuffins
Løvetannmuffins

Bland alt

Tøm det våte litt om litt i det tørre. Bruk gjerne mikser.

Hell opp i formene

Ca 1-2 ss i hver. Jeg hadde i litt for mye her på bildet.

løvetannmuffins
løvetannmuffins

Stek

Stekes på 190 grader i 12-15 minutter. Stikk en trepinne i muffinsen for å sjekke om de er ferdige. Hvis ingen ting sitter fast på pinnen, er de ferdige.

løvetannmuffins

Søt pynt på toppen

Hvis du vil ha en søtere opplevelse av muffinsene er løvetannsirupen vi laget i forrige innlegg et alternativ. Ellers kan du bruke sjokoladesaus, krem, melis eller lignende.

Løvetannsirup

Stikk noen hull i muffinsen og renn på sirup. Pynt med det gule fra blomsten.

løvetannsirup på løvetannmuffins
løvetannmuffins

Løvetannmelis

Bland litt melis i løvetannsirupen og strø på det gule fra blomsten

Sjokoladesaus

For en ekstra digg muffins, renn på litt sjokoladesaus og strø fra blomsten 🙂

løvetannmuffins

Utskriftsvennlig oppskrift

Løvetannmuffins
løvetannmuffins

Innlegg om løvetann

Løvetannrøtter
  

Løvetannrøtter

Løvetannrøtter Løvetannrøtter inneholder jern, mangan, karotener, kalsium og kalium. I tillegg er innholdet av inulin ekstra høyt på høsten. Les

løvetannmuffins
   

Løvetannmuffins

Løvetannmuffins Det er mange morsomme ting å gjøre med løvetannblomsten, å bake med dem er en ny opplevelse for meg.

Løvetannsirup
   

Løvetannsirup

Løvetannsirup Nå er løvetann i blomst her, de små gule solene lyser opp her og der. For å plukke mye

5 spiselige vårurter
     

5 spiselige vårurter

Våren er godt i gang, hverfall i store deler av landet. Lengst nord er det fortsatt veldig mye snø, og

løvetannolje
   

Løvetannolje

Uttrekk av løvetann i olivenolje Løvetannolje har en mild smertestillende egenskap, noe som gjør den til en fin ingrediens i

vårkur løvetann
  

Vårkur med løvetann

Vårkur med løvetann Løvetannrot-tinkturen vår er klar og vi har startet på vårt nye prosjekt; VÅRKUR MED LØVETANN. Visste du

løvetann på menyen
   

Løvetann i mat

Løvetann i maten Bruk løvetann i mat! På dagligvaren selger de faktisk saltatblandinger med løvetannblad. Hvorfor ikke plukke dine egne?

løvetannpulver
   

Løvetannpulver

Løvetannpulver For å få i oss mer løvetann i maten, kan vi drysse pulver over nesten hva som helst. Koteletter,

Høsting og oppbevaring av løvetann
    

Høsting og oppbevaring av løvetann

Høsting og oppbevaring av løvetann April og mai er vel de beste månedene for å høste løvetann. Spesielt blader. Men

løvetannte
   

Løvetann-te

Te av løvetannblader Løvetannblader har bitter smak, så pass på å plukke unge blader de smaker best. Disse bladene kan

løvetanntinktur
    

Tinktur av løvetannrøtter

Tinktur av løvetannrøtter Løvetannrøtter henter vitaminer og mineraler fra dypet i jorda og er veldig næringsrike.De har en bittersøt smak.

løvetann
  

Løvetann

Løvetann – Taraxacum officinalis Voksested Løvetann vokser vilt over hele landet Innhøsting og oppbevaring Blomster plukkes når de såvidt har

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *