Om oss

Røysheim urteverksted

Hei du! Velkommen til denne siden

Hei du! Velkommen til denne siden

 

Er du interessert i urter og hvordan du kan bruke dem ? I så fall har vi noe felles 🙂

 

Har du lyst til å kunne lage deg en urte te eller ta litt tinktur – for den stygge hosten – i første omgang, for å se om det hjelper, før du kanskje får den pencilinkuren? Eller å kunne lage en naturlig salve til problemhuden, før du smører deg eller barna med kremer som inneholder mye rart? 

 

Tror du at kroppen har evne til å lege seg selv til en viss grad? Tror du at urter kan hjelpe kroppen med dette?

 

Urter har vært brukt for helseplager i tusenvis av år. De hadde ikke noe annet før i tiden. Kunnskap har gått i arv over generasjoner. Gamle skrifter er funnet. Selv om virkestoffer ikke er dokumentert nyttig via forskning pr i dag, betyr ikke at dette er humbug. Ofte er den medisinen vi har i dag basert på stoffer som er funnet i en plante. Stoffet i planten blir isolert, eller etterlignet syntetisk. Og vi er vel alle kjent med hva som kan skje. Bivirkninger!

En urt er sammensatt av mange komponenter, som virker sammen. Derfor er ikke alle virkemekanismer så lett å forske på, når det kanskje blir tatt ut bare en enkelt komponent som det blir gjort forsøk på.

Jeg er veldig fasinert av dette og tror hvertfall at vi kan la urtene få en sjanse, når det gjelder småplager 🙂  Så får vi heller dra til legen når det virkelig er behov

 

Bente Røysheim
Urteverksted

Om meg

Jeg heter Bente, er 49 år og har et lite småbruk i Gausdal. Her driver jeg med dyrking av urter, innsamling av ville vekster fra naturen og videreforedling som å tørke urtene, eller å legge dem på sprit eller olje slik at det blir trukket ut virkestoffer. Videre lager jeg teblandinger, tinktur, urteolje, salver og såper etc.

I 2018 startet vi med å renovere kjelleren til å bli et urteverksted, med vekstrom, tørkerom, og et grovkjøkken i gammel apotekerstil. 

Jeg er opptatt av holistisk helse, som tar vare på hele personen. Det blir noen ganger feil å si at en urt er “god for” den og den plagen. Man må se på hele personen og hva som foregår. Hva skal til får å hjelpe kroppen akkurat nå?

Jeg er under utdanning i urtemedisin via Skolen for biologisk medisin og The school of evolutionary herbalism.