Løvetannolje

Uttrekk av løvetann i olivenolje

Løvetannolje har en mild smertestillende egenskap, noe som gjør den til en fin ingrediens i produkter for såre muskler, og leddsmerter. Brukes som massasjeolje.

Løvetannolje virker mykgjørende på huden, og er således fin på tørr hud. Oljen brukes i hudpleieprodukter og såper.

Frigjører følelsesmessige spenninger i musklene.
røysheim urteverksted
Hvordan lage løvetannblomstolje:
Løvetannblomst

Plukk blomster

Plukk blomsterhodene i tørt vær, mens de ennå har en “ball” i midten.

Legg de utover på et klede

La de ligge noen timer, slik at insekter kan rømme unna, og mye av fuktigheten fordampes. Tørkes godt

Løvetannblomster
Løvetann i olje

Legg dem i olje

Legg blomsterhodene i et glass med lokk. Fyll på med ekstra virgin olivenolje til det dekker blomstrene. La glasset stå i 4-6 uker. Sil fra blomstene gjennom et klede. Vri det godt for å få med så mye som mulig

Lagres mørkt og kjølig

Denne oljen kan brukes som den er, rett på huden. Masseres godt inn. Eller den kan brukes videre som en ingrediens i salver, kremer, såper og lotion bars. Kan lagres ca ett år.

Løvetannolje

Innlegg om løvetann:

løvetannmuffins

Løvetannmuffins

Løvetannmuffins Det er mange morsomme ting å gjøre med løvetannblomsten, å bake med dem er en ny opplevelse for meg.

Løvetannsirup

Løvetannsirup

Løvetannsirup Nå er løvetann i blomst her, de små gule solene lyser opp her og der. For å plukke mye

5 spiselige vårurter

5 spiselige vårurter

Våren er godt i gang, hverfall i store deler av landet. Lengst nord er det fortsatt veldig mye snø, og

løvetannolje

Løvetannolje

Uttrekk av løvetann i olivenolje Løvetannolje har en mild smertestillende egenskap, noe som gjør den til en fin ingrediens i

vårkur løvetann

Vårkur med løvetann

Vårkur med løvetann Løvetannrot-tinkturen vår er klar og vi har startet på vårt nye prosjekt; VÅRKUR MED LØVETANN. Visste du

løvetann på menyen

Løvetann i mat

Løvetann i maten Bruk løvetann i mat! På dagligvaren selger de faktisk saltatblandinger med løvetannblad. Hvorfor ikke plukke dine egne?

løvetannpulver

Løvetannpulver

Løvetannpulver For å få i oss mer løvetann i maten, kan vi drysse pulver over nesten hva som helst. Koteletter,

Høsting og oppbevaring av løvetann

Høsting og oppbevaring av løvetann

Høsting og oppbevaring av løvetann April og mai er vel de beste månedene for å høste løvetann. Spesielt blader. Men

løvetannte

Løvetann-te

Te av løvetannblader Løvetannblader har bitter smak, så pass på å plukke unge blader de smaker best. Disse bladene kan

løvetanntinktur

Tinktur av løvetannrøtter

Tinktur av løvetannrøtter Løvetannrøtter henter vitaminer og mineraler fra dypet i jorda og er veldig næringsrike.De har en bittersøt smak.

4 thoughts on “Løvetannolje

 • 29. mai 2019 kl 06:48
  Permalink

  Så spennende. Sliter med smerter i armen pga cellegiftbehandling. Blodårer og vev får litt juling. Hva kan være det raskeste og enkleste å plukke og lage nå for smertebehandling? Får også litt kramper i fingre og muskelsammentrekninger rundt munnen og øynene. Sikkert pga tynne blodårer i disse områdene. På forhånd tusen takk for svar.

  Svar
  • Bente Røysheim
   8. juni 2019 kl 22:39
   Permalink

   Hei Bente. Beklager sent svar. Litt vanskelig å gi konkrete råd slik over nettet. Men jeg kan absolutt anbefale å bruke Brennesle. Den er full av gode næringsstoffer, er inflammasjonsmodulerende, kjølende og styrker vevet. Når vevet har blitt ødelagt, kan den hjelpe til med å åpne opp for å bli kvitt avfallsstoffer (vanndrivende), og bringe næringstoffer til cellene i det berørte området. Bygger blod via å tilføre næring og styrker blodårene. En av de mest næringsrike urtene vi har. Brukes i supper, stuinger og god pesto. Høst blader før planten blomstrer (unge skudd) og tørk dem til te. (avkok er enda bedre da det trekkes ut enda flere mineraler). Kan tas i høye doser. 1ss tørket pulver pr kopp tre ganger om dagen eller mer. OBS kan virke veldig “opptørkende”, drikk rikelig med vann i løpet av dagen. Vet ikke om den vil hjelpe så fort på smertene, men vil hjelpe med å bygge opp vevet. Kan også anbefale tørkede ryllikblomster (styrker blodet). Håper dette kan være til hjelp. God bedring!

   Svar
   • 9. juni 2019 kl 14:27
    Permalink

    Hjertelig takk. Pleier å lage brenneslesuppe når de første plantene kommer, men kan jeg høste blader til te nå? Alle planter ser ut til å ha begynt blomstringen. Ryllik er jeg på let etter, ikke funnet blomster så langt, men bladene er allerede brukt som garnityr på annen mat.

    Svar
    • Bente Røysheim
     9. juni 2019 kl 18:00
     Permalink

     Synd at de har startet blomstringen. Det går an å klippe de ned og bruke av det som kommer opp, men er usikker på om de er like kraftfulle som de første unge skuddene. Ryllikblomstringen er vel like rundt hjørnet, du kan prøve en periode med ryllik te. 1ss frisk eller 2 ts tørket pr kopp. La trekke i 20 minutter, tilsett honning hvis du syntes smaken blir for stram. Tre ganger om dagen. Hvis huden er skadet utvendig kan du vri opp et klede i sterk ryllikte og legge på. Lykke til 🙂

     Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *