Løvetannpulver
Løvetannpulver
For å få i oss mer løvetann i maten, kan vi drysse pulver over nesten hva som helst. Koteletter, kjøttkaker, karbonader, i gryteretter, i spaghettisausen, på pizza, kylling osv. Til og med på brødskiva kan du lure inn litt pulver enten under eller over pålegget. Løvetannpulver gir ikke så mye smak.
Pulver er tørkede blader som er finmalt. Mange av de gode egenskapene til løvetannblader blir bevart. Se innlegg om løvetannens egenskaper
Pulver er tørkede blader som er finmalt. Mange av de gode egenskapene til løvetannblader blir bevart. Se innlegg om løvetannens egenskaper
Hvordan lage løvetannpulver.
Blender
Ha i tørkede løvetannblader i en blender og kjør et halvt minutt. Bladene blir pulverisert
Tette glass
Oppbevar pulveret på tette glass og sett på merkelapp. Pulveret kan strøs i maten under tilberedning.
Gjør det til en vane å strø urter på maten. Løvetann smaker veldig lite når det brukes på denne måten. Dette er som en naturlig vitaminpille, både billigere og mer naturlig! Sørg for å ha et stort lager av tørkede blader, slik at du alltid har det for hånden. Som ved bruk av alle andre urter, bør du ta pauser i blandt. Men en skikkelig vårkur er absolutt å anbefale. Løvetann er rik på vitaminer og mineraler.