Smarte etiketter til urtekrukkene dine
Smarte og søte etiketter til gamle syltetøyglass Jeg har tidligere skrevet om oppbevaring av urter på små IKEA glass. De
Bør vi vaske urtene?
Bør vi skylle urtene? Å vaske urtene kan skylle bort aromaen og virkestoffer i urtene, så hovedregelen er at vi
Brenneslepulver
Hvorfor bør brennesle være en del av familiens kosthold? Brennelse er full av næringsstoffer. Den inneholder protein og et bredt
Er de tørkede urtene mine fortsatt brukbare?
Lurer du på om de tørkede urtene dine fortsatt er brukbare? På tide å rydde i urtelageret? Urtene bør stort
Innhøsting av nyper
Nyper fra rosebusker varierer veldig i farger, duft, smak, former og størrelser. Nyper har gjennom tidene blitt brukt både som
Innhøsting og tørking av ringblomster
På tide å plukke ringblomster Er du så heldig at du har ringblomster i hagen eller har tilgang på å
Innhøsting av marikåpe
Innhøsting av marikåpe Det finnes ca 25 arter av marikåpe i Norge, de brukes om hverandre. De runde til nyreformete
5 spiselige vårurter
Våren er godt i gang, hverfall i store deler av landet. Lengst nord er det fortsatt veldig mye snø, og
Plukke og tørke rosenkronblad
Plukke og tørke rosekronblader Rose er en av mine favoritter å bruke til hudpleie. Den strammer opp og styrker huden.
Høsting av medisinske røtter
Høsting av medisinske røtter Røtter høstes om våren, før urten har startet å vokse, eller om høsten etter at de
Egendyrket ingefær
Egendyrket ingefær Det er både enkelt og moro å dyrke sin egen ingefær. Det gror fort, og du vil få
Høsting av brenneslefrø
Innhøsting av brenneslefrø Brenneslefrø kan brukes på samme måte som blad. De inneholder vitaminer og mineraler, som B vitaminer, betakaroten,
Høsting og oppbevaring av løvetann
Høsting og oppbevaring av løvetann April og mai er vel de beste månedene for å høste løvetann. Spesielt blader. Men
Tørking av brennesle-røtter
Brenneslerøtter Grav opp brenneslerøtter Endelig er det vår! Det har så vidt begynt å spire og gro, etter en vinter