Tørking av brennesle-røtter
Brenneslerøtter
Grav opp brenneslerøtter
Endelig er det vår! Det har så vidt begynt å spire og gro, etter en vinter med unormalt mye snø. Bladverket er foreløpig for smått til å plukkes her, men røttene kan sankes nå. Røttene av brennesle har enda kraftigere næringsinnhold enn bladene, og de er best å sanke vår eller høst. Når brenneslen har begynt å spire er det enket å se hvor røttene ligger, og du kan være trygg på at du høster riktig urt.
Frigi næringsstoffer fra brenneslerøttene
For å frigi næringsstoffene fra harde plantedeler som røtter, trenger de et oppkok. Dette avkoket kan så drikkes som te, eller brukes til ingrediens i mat, salver og kremer. I tillegg til det kan det brukes i pleiemidler for hår og som kompress direkte på huden.
Du kan også lage tinktur, ved å helle over sprit. Se egen post om tinktur.
les mer om brenneslen her



For å få litt fortgang på tørkingen kan du legge røttene på rist i stekeovnen på 50 grader. Pass på at ovnsdøren står på gløtt. Eller du kan bruke urtetørke dersom du har.


Innlegg om brennesle:

5 spiselige vårurter
Våren er godt i gang, hverfall i store deler av landet. Lengst nord er det fortsatt veldig mye snø, og

Brenneslefrø
Brenneslefrø Brenneslefrø kan brukes på samme måte som blad. Frøene har de samme helberedende egenskapene men i mer konsentrert form.

Høsting av brenneslefrø
Innhøsting av brenneslefrø Brenneslefrø kan brukes på samme måte som blad. De inneholder vitaminer og mineraler, som B vitaminer, betakaroten,

Brennesle ispinner
En smart måte å få i barna litt næringsrik brennesle Brenneslen er mest næringsrik om våren. Plukk unge plantetopper, og