Mennesker over hele verden har brukt denne roten i århundrer for å kurere plager. Les mer om ingefærens egenskaperDu kan bruke ingefæren til mye forskjellig. Den kan brukes fersk eller tørket i mat. Den har en litt skarp smak. Ingefæren kan også brukes i bakst. Kandiserte ingefær kan for eksempel brukes i hjemmelagde energibarer sammen med neslefrø. Oppskrift på det kommer. Ingefær kan brukes i te, tinktur og oljeDu kan lage ingefærbrus (ingefærsirup og kullsyrevann) og ingefærøl.Smaken på hjemmelaget søtsaker er mye bedre enn på ferdigkjøpte – så mye friskere med en sterkere og mer spicy/søt twist. Og du unngår tilsetningsstoffer.
Ingefær er et naturlig middel for å behandle kvalme, oppkast, tap av appetitt, forkjølelse, dårlig fordøyelse, ledd- og muskelplager m.m.
INGEFÆRSIRUP
Ingefærsirup kan nytes utblandet med vann, eller enda bedre med kullsyrevann. Den kan tilsettes i teen eller i kaffen. Hvis du kjenner at en forkjølelse er på gang, drikk ingefær!
Ingredienser
75 gram ingefær
2dl sukker
1dl vann
Skrell
Bruk en teskje og skrap av skallet
Bland ingrediensene
Riv ingefæren på et rivjern
Ha ingrediensene i en kjele
La småkoke i 30 minutter
Sil fra ingefæren
Bruk en tesil eller liknende og sil fra ingefæren
Tapp på flaske
Kok gjerne flasken på forhånd og hell den varme sirupen på. Sett umiddelbart på kork.
KANDISERTE INGEFÆR
Kandiserte ingefær kan brukes som halspastiller, eller som ingrediens i bakverk. Her har jeg bare laget en bitteliten porsjon.
Skrell ingefæren
Skrell som anvist ovenfor i oppskriften for ingerfærsirup. Skjær i tynne skiver.
Legg dem i en kjele
Tilsett vann slik at det står 2-3 cm over ingefærene. Småkok ingefærene i 30 minutter. Fisk de opp fra vannet. Tøm vannet i et desilitermål og tilsett like stor del med sukker.
Småkok
La dette småkoke på lav varme helt til ingefæren er blank og myk. 30-40 min