Ingefærsirup
OPPSKRIFTER PÅ INGEFÆRSIRUP OG INGEFÆRGODTERI

Ingefær er et naturlig middel for å behandle kvalme, oppkast, tap av appetitt, forkjølelse, dårlig fordøyelse, ledd- og muskelplager m.m.
INGEFÆRSIRUP
Ingefærsirup kan nytes utblandet med vann, eller enda bedre med kullsyrevann. Den kan tilsettes i teen eller i kaffen. Hvis du kjenner at en forkjølelse er på gang, drikk ingefær!

Ingredienser
75 gram ingefær
2dl sukker
1dl vann
Skrell
Bruk en teskje og skrap av skallet


Bland ingrediensene
Riv ingefæren på et rivjern
Ha ingrediensene i en kjele
La småkoke i 30 minutter
Sil fra ingefæren
Bruk en tesil eller liknende og sil fra ingefæren


Tapp på flaske
Kok gjerne flasken på forhånd og hell den varme sirupen på. Sett umiddelbart på kork.

KANDISERTE INGEFÆR
Kandiserte ingefær kan brukes som halspastiller, eller som ingrediens i bakverk. Her har jeg bare laget en bitteliten porsjon.

Skrell ingefæren
Skrell som anvist ovenfor i oppskriften for ingerfærsirup. Skjær i tynne skiver.
Legg dem i en kjele
Tilsett vann slik at det står 2-3 cm over ingefærene. Småkok ingefærene i 30 minutter. Fisk de opp fra vannet. Tøm vannet i et desilitermål og tilsett like stor del med sukker.


Småkok
La dette småkoke på lav varme helt til ingefæren er blank og myk. 30-40 min
Rull dem i sukker
La dem avkjøle og oppbevar dem på tett glass.

Innlegg om ingefær:

Ingefærsirup
OPPSKRIFTER PÅ INGEFÆRSIRUP OG INGEFÆRGODTERI Mennesker over hele verden har brukt denne roten i århundrer for å kurere plager. Les

Egendyrket ingefær
Egendyrket ingefær Det er både enkelt og moro å dyrke sin egen ingefær. Det gror fort, og du vil få