Ringblomstolje på 3 måter

Bruke Ringblomstolje til massasje

Ringblomst er en av de beste urtene for huden vår. Den stimulerer til cellevekst og gjør at huden leges fortere, og er samtidig betennelsesdempende, og kan hjelpe til med å forhindre infeksjon.

Fin å bruke ved skrammer, skrubbsår, rød irritert hud, kutt, insektsstikk, ømme muskler osv. Ringblomst kan øke sirkulasjon og kan løse opp stagnasjon, f eks ved blåmerker, åreknuter og hemoroider

Det som er så fint med ringblomsten er at den virker på lymfesystemet. Den hjelper til med å bli kvitt giftstoffer og annet som kroppen vår ikke har bruk for lengre. Massasje med oljen får “ting” i bevegelse samtidig med at den virker oppstrammende.

Ved å bruke den til massasje kan den hjelpe godt mot ømme muskler i nakke, skuldre og rygg. 

 

Lag oljen selv

Du trenger tørkede ringblomster og baseolje. Du kan velge baseolje etter behov. Kokosnøttolje, sesamolje, olivenolje etc. Alle disse har forskjellig virkning. 

Dette kan du lære mer om i kurset “Lær å lage Kraftfulle Salver”  som inneholder moduler om å lage, og bruke kraftfulle urteoljer. (påmelding åpner snart, sett det gjerne på uforpliktende venteliste, så får du beskjed)

Når du lager selv har du råd til å fråtse litt med den. Du kan teste deg frem. Lag flere flasker med forskjellig baseolje eller med forskjellige eteriske oljer.

Finn ut hva du liker best!

Les også: “Hvordan lage urteolje

Ringblomstolje i dusjen

Massasje med urteoljer

Når du masserer kroppen med olje, hjelper det på flere områder

  • bedre sirkulasjon
  • porene åpnes
  • smører vev og ledd
  • forbedrer metabolismen
  • balanserer nervesystemet
  • avslappende eller oppkvikkende (kommer an på blandingen)

Gni den varm mellom hendene. Masser det inn i huden på kroppen, og la den virke noen minutter før du går i dusjen. 

Eller masser oljen under føttene før du legger deg om kvelden. Dekk til sengetøyet.

Ikke bruk kraftig massasje ved menstruasjon, når du er syk, eller ved graviditet.

Gjør oljen mer kraftfull ved å tilsette dråper av eterisk olje:
Eteriske oljer er plantenes naturlige essens som blir frigjort fra plantene. Det er denne essensen som gir planten dens unike duft og ofte dens medisinske virkning. For eksempel kan den hjelpe oss med smertelindring, redusere betennelse, løfte opp humøret og bedre konsentrasjonen for å nevne noen.
Som regel skal ikke eteriske oljer brukes direkte på huden, men blandes ut i en baseolje. Da er det kjempefint å bruke ringblomstoljen som også har mange gode egenskaper. 


Oljeblandingen blir unik og spesifisert til ditt behov. Du velger altså urt, baseolje og eterisk olje

Jeg liker å bruke ringblomstoljen på disse 3 måtene:
  • nøytral 
  • tilsatt eterisk olje av Lavendel
  • tilsatt eterisk olje av Rosmarin
1) Nøytral

Ringblomstoljen er helt fantastisk å bruke uten noen tilsetninger. Spesielt i ansiktet, hvor man skal være litt forsiktig med eteriske oljer. Jeg bruker den daglig i ansiktet og på halsen som en fuktighetskrem. Den blir liggende med en gulfarge en stund på huden, men det blir borte etter kort tid. Dette varierer jo veldig fra person til person, hvor fort oljen trekkes inn i huden.

Jeg bruker den også for å rengjøre huden i ansiktet. Da masserer jeg inn godt med olje og fukter en vaskeklut med varmt vann jeg klarer å ha på huden. Vaskekluten får ligge over ansiktet et minutt eller to. Deretter skylles det av med lunkent vann. Den kan også fjerne øyensminke

Ringblomstolje med eterisk olje av lavendel
2) Tilsatt eterisk olje av lavendel

Dette er vel den mildeste og den mest populære av de eteriske oljene som blir mye brukt til hudpleie. Og den dufter himmelsk! 

Jeg pleier å tilsette noen dråper lavendel i en flaske med ringblomstolje. Lavendel virker veldig beroligende, og er så god å bruke for å massere nakke og skuldre ved stress. Jeg har den også i en rollerflaske. Denne er lettvinn å ha i veska, og jeg bruker den mye på jobb, eller når jeg sitter foran PC’en.

Om kvelden er det deilig å massere føttene med ringblomst/lavendel oljen før sengetid. For å unngå å grise til sengetøyet, tar jeg på noen gamle sokker.

Virker antiseptisk, talgregulerende, beroligende og cellefornyende. Velegnet til alle hudtyper.

3) Tilsatt  eterisk olje av Rosmarin

Jeg har også en flaske ringblomstolje med rosmarin. Rosmarin virker varmende og stimulerende. Den er jo kjent for å virke på hukommelse og konsentrasjon. Den er også fin å ha på kontorpulten. I tillegg bruker jeg denne oljen til massasje før jeg går i dusjen. Sammen med ringblomst som får lymfene og blodsirkulasjonen i gang, er den fin å bruke på åreknuter og cellulitter. Den kan også hjelpe ved ledd- og muskelsmerter

les mer Rosmarin og rosmarinpersonen

Ringblomstolje med eterisk olje av rosmarin

Når jeg skal bruke den til massasje syntes jeg det er fint å bruke en flaske med pipette. Pipetten gjør at man har litt bedre kontroll på hvor mye man bruker og kan dryppe dråpene direkte dit de skal. 

Rollerflaske er fin når man skal gni litt olje inn i nakke- og skuldermuskler ved kontorpulten. 

Ringblomstolje eteriske oljer
OBS!

Husk å merke flaskene godt. Ikke få olje med eterisk olje i øynene. Det er heller ikke lurt å bruke noen form for eterisk olje rundt øynene.

PS! Har du lyst til å kjøpe ringblomstolje eller eteriske oljer? Jeg har litt i nettbutikken eller du kan bestille direkte fra leverandør

Vil du lære å lage oljer og salver basert på urter?

Bli med på nettkurs, hvor du kan lære kunsten steg for steg!

Kurset er åpent for påmeling bare noen få ganger i året. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *