Kaffe

Kaffe for huden

Kaffe er fin å bruke på huden. Den er full av antioksidanter, som er viktig for huden fordi de beskytter mot frie radikaler som oksyderer (elder) huden. Den er også mildt betennelsesdempende.

Koffein i kaffe hjelper til med å øke blodsirkulasjonen. Den stimulerer huden og påvirker blodstrømmen til ansiktet. Huden får en frisk, lys glød. Koffein er bare løselig i vann, så man kan bruke kaffen direkte.

Koffein kan hjelpe i behandling mot cellulitter, strekkmerker, mørke ringer under øynene og forebygge rynker. Den er mye brukt i hudpleieprodukter.

Har i tillegg sammentrekkende egenskaper, og er derfor fin til styrke synlige årer under huden. Det samme gjelder for å redusere poser under øynene.

Kaffe kan visstnok også øke hårveksten, og gir glans til håret.

 

Kaffe for huden
Prøv enkle hjemmelagde naturlige hudprodukter, i stedet for kostbare produkter som er fulle av kjemikalier. De vil ikke gjøre noe godt for huden. Bruk hjemmelaget kaffeskrubb på kroppen ofte for å redusere celulitter og for å styrke blodårene i huden. OBS ikke skrubb huden under øynene, da denne huden er veldig sårbar.

Kaffe for mørke ringer under øynene

Dette er en enkel rutine som alle har tid til. Koffeinet i kaffen har sammetrekkende egenskaper som kan utnyttes på huden under øynene (og andre steder som trenger litt oppstramming)

kaffe for mørke ringer under øynene

Du trenger:

1 ss filterkaffe eller nykvernet kaffe

2 ss kokende vann

1 bomulls-pad klippet i to

Bland sammen

La stå og trekke i 10 minutter

kaffe for mørke ringer under øynene
kaffe for mørke ringer under øynene

La bomullspaddene trekke til seg væsken. Legg paddene under øynene med litt av gruten, eller smør bare blandingen forsiktig på. La det sitte på i 10-15 minutter og skyll forsiktig av. Ikke gni, huden under øynene er veldig følsom og må ikke skrubbes. Det enkleste er å skylle det av i dusjen. Du kan også sile fra gruten og bruke bare de våte paddene. Du vil kjenne at det prikker i huden. Avslutt gjerne med litt kaffeolje. Se nedenfor.

Kaffeolje

Kaffeolje kan lage enten som kald infusjon, eller varm infusjon. Ved kald infusjon må kaffen og oljen stå i 3-4 uker, derfor velger vi varm infusjon som bare tar noen timer. Kaffeoljen brukes mest for duftens skyld, og gjør huden glatt og myk. Koffein blir ikke trukket ut i oljen, da den er vannløselig.

Enkel kaffeolje

Ingredienser

4 ss nymalte kaffebønner (finmalt)

8 ss extra virgin olivenolje

Bland sammen

Hell oljen over kaffebønnene og rør for å blande godt.

Kaffeolje crockpot

Vannbad

Du kan bruke vannbad, ved å plassere glassene direkte i en kjele med litt vann. Vannet skal bare så vidt småkoke. ca 1-2 timer. Pass på så det ikke koker tomt i kjelen.

Jeg har brukt crockpot her, det hele står og trekker på laveste temperatur over natta med litt vann. 

Sil fra kaffegruten

Sil oljen gjennom kaffefilter.  Ta vare på kaffegruten til neste oppskrift (Body scrub med kaffe), eller bruk den som den er i dusjen til kroppsskrubb.

Kaffeolje
ferdig kaffeolje

Hell oljen på flaske

Masseres på kroppen eller i ansiktet. Gjør huden glødende og myk.

Ringblomstolje med eteriske oljer av lavendel og rosmarin til massasje

Ringblomstolje på 3 måter

Bruke Ringblomstolje til massasje Ringblomst er en av de beste urtene for huden vår. Den stimulerer til cellevekst og gjør

urteolje

Hvordan lage urteolje

Hvordan lage urteolje “folkemetoden” Hva er en urteolje? En urteolje er kort forklart en olje som inneholder virkestoffer fra urter.

Bruke rosekronblad

7 måter å bruke rosekronblad

7 måter å bruke rosekronblad Roser er en av de mest fantastiske, vakreste blomster som finnes, med en lukt som

Tørke rosekronblad fremhevet

Plukke og tørke rosenkronblad

Plukke og tørke rosekronblader Rose er en av mine favoritter å bruke til hudpleie. Den strammer opp og styrker huden.

Kaffe for huden

Kaffe

Kaffe for huden Kaffe er fin å bruke på huden. Den er full av antioksidanter, som er viktig for huden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *