Ompotting av Kamille

Kamilleplantene trenger større plass

Det har gått en stund siden Kamillen ble priklet. Den har stått på vekstrommet, under plantelys. Temperaturen har vært på 15-17 grader. I og med at den ble sådd tidlig har vi holdt temperaturen lav i starten, slik at den skal bli tett og frodig. (Du kan lese mer om vekstrommet og priklingen her)

Kamillen kan sås direkte på friland, men jeg liker å forkultivere den. Nå har den vokst mye og trenger litt større plass til røttene sine. Plantene liker små potter i starten. Etter hvert vil røttene fylle potten, og da er det på tide med neste størrelse. I pluggprettene som er brukt er vel diameteren på 2 cm.

Nypriklet kamille
Plantene liker små potter i starten

Ompotting står på planen i dag ca 1,5 mnd siden prikling

Her kan du se steg for steg hvordan man kan potte om planter. Det er fortsatt over en måned til den kan plantes ut her i distriktet. Det er et gammelt utsagn som sier at det alltid er en frostnatt i begynnelsen av juni. Det har vist seg å stemme tidligere år, så for å være på den sikre siden, venter vi med utplantingen. Drivhuset er imidlertid en mellomstasjon, med frostvakt. Innlegg om det kommer.

ompotting kamille
Kamillen har det trangt og trenger ompotting.
ompotting kamille
Fyll potten helt opp med løst pakket jord. Denne potten er 8×8 cm
ompotting kamille
Lag en grop i midten med to fingre, tilsvarende dybden på pluggbrettet
løsne plante fra pluggbrett
Klem på potten for at den skal løsne lettere. Ta tak i planten og dra den opp forsiktig
planteklump
Røttene har begynt å vokse i ring. Greit at planten får litt større plass.
ompotting kamille
Trykk jorden godt inntil

 

Ompotting kamille

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *