Naturlig sminkefjerner med Jojobaolje

Sminkefjerner – pads med Jojobaolje

Jeg bruker lett sminke hver dag og liker å fjerne den naturlig. Denne sminkefjerneren er helt naturlig og tar bare fem minutter å lage, med kun en ingrediens. Det enkle er ofte det beste!

Naturlig sminkefjerner

Helsefarlige stoffer

Huden rundt øynene er svært følsom, og da vil vi ikke bruke sminkefjerner som kan inneholde ingredienser som kan være skadelige. Mange av de ferdigkjøpte produktene kan inneholde helseskadelige stoffer. Det kan være:

 • propylparaben
 • methylparaben
 • allergifremkallende MI
 • natriumlaurelsulfat
 • allergifremkallende parfyme
 • konserveringsmidler
 • kunstige farger.

Dette kan gi hudirritasjoner og hormonforstyrrelser. Det trekker inn i huden og videre inn i systemene våres. I verste fall kan det være kreftfremkallende. Se Forbrukerrådet sin test her: https://www.forbrukerradet.no/test/2015/test-av-renseservietter-2015/

Vegetabilske oljer

Olje er faktisk flott å ta bort sminke med. Den renser, gir fuktighet og glød til huden. Er pleiende med innhold av vitaminer og antioksidanter. Her har jeg brukt Jojobaolje som trekker lett inn i huden og gir økt elastisitet. Den er god mot hudproblemer og sensitiv hud. Du kan også bruke olivenolje, solsikkeolje, mandelolje eller kokosolje mf. Når vi bruker oljer til huden velger vi helst rene jomfruoljer og gjerne økologiske/organiske

Ved å bruke olje får vi løst opp den delen av sminken som er basert på olje. Slik som vannfast mascara som er oljebasert. Olje løser opp olje. De fleste oljene er allergivennlige og passer derfor godt til de med irritert og sensitiv hud.

Smør også på noen dråper for å rense resten av ansiktet. Bruk små sirkelbevegelser og masser oljen forsiktig inn i huden. Jojobaoljen inneholder stoffer som renser huden for kviser og andre urenheter. Skyll med varmt vann

Oljer er oftest også billigere å kjøpe enn ferdige sminkefjernerprodukter.

Oppbevaring

For økt holdbarhet bør oljer/oljeprodukter alltid oppbevares mørkt og kjølig. Det er derfor lurt å lage små porsoner, slik at de ikke rekker å harskne. Jeg liker best å ha sminkefjerneren på badet, lett tilgjengelig.

 

Lag din naturlige sminkefjerner

2 thoughts on “Naturlig sminkefjerner med Jojobaolje

 • 20. januar 2021 kl 20:37
  Permalink

  Ja jojobaolje er veldig bra sminkefjerner. Har brukt den i mange år. Renser ellers ansiktet med økologisk eplesidereddik blandet 50-50 med vann og bruker også jojobaoljen til nattkrem 😉

  Svar
  • Bente Røysheim
   21. januar 2021 kl 19:24
   Permalink

   Jojobaolje er super. Trenger ikke annet til sminkefjerning. Andre oljer fungerer også fint, men jojobaoljen er av de beste 🙂 Takk for tips med eplecidereddik og vann. Det skal jeg teste ut 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *