Løvetann i mat
Løvetann i maten
Ofte er det den bitre smaken som forteller oss at denne urten er bra for fordøyelsen. Før i tiden var de mer vant til bitre smaker, i dag er vi bortskjemte og vil helst ha bare salt og søtt. Matprodusentene vet selvfølgelig dette, og mer av de bitre smakene forsvinner i kosten vår. Det er synd, da mange har problemer med fordøyelsen. Så plukk blader og bland i salaten!
Du kan også frese oppkuttede blader i vokpanna, eller sammen med andre grønnsaker og kjøtt i vanlig stekepanne. Tilsett dem helt på slutten, like før maten er ferdig. Smaken blir mer borte.
For å ha tilgang til løvetannblader hele året, kan de tørkes. Skal de brukes på mat er det greit å male dem til pulver med en blender. Ha på glass, og du kan strø på maten. Dette gir ikke så mye smak, så det er bare å pøse på 🙂
Grav opp røtter, skrubb de rene og kok de som gulrot.

Løvetannblader i stekepanna

Plukk unge friske blad
Skyll bladene godt og kutt opp i passe deler sammen med andre grønnsaker.

Fres i panna
La løvetannblader og annen salat i mot slutten av steketiden.

Løvetannpulver på mat.

Kjøttkaker
Strø over løvetannpulver på kjøttkake-middagen

Koteletter
Pulver kan brukes på de fleste middagsretter.
Hvordan lage løvetannpulver

Innlegg om mat og drikke:

Svarthyll sirup
Hvordan lage svarthyllsirup Svarthyllsirup er kjempefin å bruke når du kjenner at forkjølelsen er på gang. Du aner en litt

Ingefærsirup
OPPSKRIFTER PÅ INGEFÆRSIRUP OG INGEFÆRGODTERI Mennesker over hele verden har brukt denne roten i århundrer for å kurere plager. Les

Mjødurtlikør
Mjødurtlikør Mjødurtsaften vi lagde i forrige innlegg kan nyttes videre til å lage en søt og god likør. Ingredienser:

Mjødurtsaft
Mjødurtsaft. En forfriskende sommerdrikk kan enkelt lages av mjødurtblomster og -knopper. Mjødurtsaft har en mild mandelsmak som er god sammen

Løvetann i mat
Løvetann i maten Bruk løvetann i mat! På dagligvaren selger de faktisk saltatblandinger med løvetannblad. Hvorfor ikke plukke dine egne?