Preparater og dosering
Det er røttene som brukes. Grav opp, vask og kutt.
Ikke gi alantrot til barn under 2 år.
Te (avkok): 1ts tørket rot til en kopp vann småkokes i noen minutter. La det så trekke i 10-15 min. Tas 3g pr dag. Søtes gjerne med honning, den er temmelig bitter.
Munnvask/gurglevann: Lag ekstra sterkt avkok.
Hostesirup: Kok inn teen til halv mengde, tilsett lik mengde med honning. Lag gjerne litt større posjoner. Ta 1-2 ts hver annen time.
Honning: La friske, oppskårne røtter ligge å trekke i honning i minst 2 uker. Røttene trenger ikke å siles fra. De kan spises, men OBS de er veldig skarpe på smak, Bruk gjerne 1ts av denne honningen for å søte teen.
Tinktur: Tørket rot 1:5 i 25-30% alkohol eller frisk rot 1:2 40-60% alkohol. La trekke i minimum 4 uker, sil av. Oppbevar på mørke flasker. Ta 1-2 ml 3 ganger pr dag