Om oss (gammel)

Hei du!

Velkommen hit

Denne siden er for deg som har lyst til å lære mer om urter, som er nybegynner i urteverdenen, og som ikke helt vet hvor du skal starte. Et godt tips er å bli kjent med ên urt om gangen, ta deg god tid. Les om den og bruk den i mat, i te, tinktur eller kosmetikk. Den beste læring er erfaring!

 

Jeg har alltid vært lidenskapelig opptatt av urter, men har nå for alvor tatt opp igjen denne hobbyen etter mange år “i dvale”. Jeg er opptatt av hvordan man kan bruke urtene i hjemmelaget hudpleie, såper og til hjelp for småplager i hverdagen. Matlaging er dessverre ikke min greie, så det blir minimalt med matoppskrifter.

 

Jeg leser og studerer i hver ledige stund, og tar forskjellige kurs. Etter hvert som jeg studerer blir jeg inspirert til å bytte ut ferdigkjøpt kosmetikk og vaskemidler til naturlige produkter man kan lage selv hjemme. Ser at det er mange der ute som også er opptatt av det samme. Noen er i startfasen, mens andre legger ut avanserte oppskrifter. Jeg tenker å dele min erfaring med deg etter hvert som jeg lærer.

 

Jeg liker å dyrke mine egne urter fra frø, samt å samle ville planter fra naturen. Her får du tips til hvordan du kan dyrke, høste og bruke urter i hverdagen.

 

På plassen vår; Røysheim, pusser vi opp kjelleren til å bli et urteverksted. Der har vi vekst-rom/tørkerom, arbeidsrom, grovkjøkken og oppbevaringsrom. Vi forvandler en rotete, mørk kjeller til et lyst, trivelig urteverksted. Utenfor står et lite drivhus  og skogen er nærmeste nabo. Her vokser det et vell av ville urter, som jeg har tenkt å lære meg mer om.

 

Håper du vil trives her på siden 🙂

 

Bente og Jonny

Røysheim