Mjødurtsaft
Mjødurtsaft.
I tillegg til å være leskende god, styrker den immunforsvaret og gir en god følelse.
Bland 1:5 En del saft og fem deler vann
Bruk kullsyrevann for en ekstra forfriskende drikk.
Kok saften inn til sirup, eller lag likør. Kan også fryses ned.

Høsting av mjødurt
Plukk unge blomstertopper og knopper. Legg utover slik at insekter kan rømme. Ca 90-100 gram


Lag sukkerlake
Lag sukkerlake med 1 liter vann, 1 pk sitronsyre og 1 kg sukker
Helles over mjødurten
Legg mjødurten i en kjel eller ildfast form. Slå den varme sukkerlaken over urtene og rør. Sett på lokk. Settes på et kjølig sted. Kjeller er fint.


Tilsett sitron
Etter ca et døgn tilsett sitron. Kok opp nok vann til å dekke en sitron i skiver. Ca 0,5 liter. Hell alt over i mjødurtkjelen.
Siling og tapping på flasker.

Utstyr:
Du trenger et dørslag eller sil, oppsamlingsbolle, klede til å sile gjennom, trakt og flasker til oppbevaring

Sil
Legg kledet oppi dørslaget, og hell mjødurtblandingen oppi litt og litt.

Vri
Vri ut så mye du klarer av væsken.

Hell
Bruk trakt og tøm over på rene flasker.
Ingredienser:
- ca 90-100g friske blomstertopper av mjødurt
- 1,5 liter vann
- 1 kg sukker
- 1 pk sitronsyre
- 1 sitron
Denne oppskriften gir ca 2 liter.

Innlegg om mjødurt:

Mjødurtlikør
Mjødurtlikør Mjødurtsaften vi lagde i forrige innlegg kan nyttes videre til å lage en søt og god likør. Ingredienser:

Mjødurtsaft
Mjødurtsaft. En forfriskende sommerdrikk kan enkelt lages av mjødurtblomster og -knopper. Mjødurtsaft har en mild mandelsmak som er god sammen

Mjødurt for ulike plager
Mjødurt for ulike plager En av naturens smertestillende, betennelsesdempende middel uten bivirkninger. Urten inneholder salisylsyre som også er et stoff