Hovedside januar 2020

Du kan laste ned en gratis mini e-bok om bruk av urter ved forkjølelse. Kanskje den kan gi deg noen tips til hva du bør ha stående klart i skapet 🙂 Trykk på bildet for å laste ned.

Dette innlegget handler kun om vanlig forkjølelse IKKE om korona-viruset!

Urtemedisin

I tusenvis av år fikk overnaturlige krefter skylden for at det oppsto sykdommer, og behandlingen omfattet trolldom, musikk, bønn og besvergelser i tillegg til primitive inngrep, fysiske terapier som diett, frisk luft og mosjon. Innvortes og utvortes midler basert på planter.

I år 500 f.kr mente de at god helse var det samme som balanse mellom kreftene i kroppen. Sykdom var en forstyrrelse av denne balanse. De brukte urter for å gjenopprette balanse og harmoni. For eksempel en varmende urt ved kalde tilstander. 

Tradisjoner for urtemedisin ble utviklet, basert på planter som vokste i lokalmiljøet. Kunnskapen ble videreført fra generasjon til generasjon. Tenk på all den kunnskapen og erfaringen som ble oppsamlet i tusenvis av år! I dagens samfunn blir urtemedisin sett på som alternativt. Hvor mange års erfaring har skolemedisinen?

Kina og india har nedtegnede tradisjonene fra ca 1000 f.kr. Inskrifter på leirtavler fra 3000-5000 f.kr er funnet i det nåværende Irak.

Indisk og kinesisk system eksisterer den dag i dag, mens det har gradvis forsvunnet i Europa. Folkemedisinen ble foraktet, oversett og betraktet som politisk farlig. Lokale helberedere ble bakvasket og forfulgt. 

 

Historien om urtemedisin er veldig interessant, den har hatt en kronglete vei. Men nå er kunnskapen og aksepten tilbake for fullt. Det er ingen tvil om at planter har medisinske egenskaper. Fasinerende…

 

Hei! Jeg er Bente, over gjennomsnittet interessert i urter! Jeg lærer noe nytt hele tiden, og vil gjerne dele det med deg.

På disse sidene håper jeg å inspirere deg til å ta i bruk urter i hverdagen.

Ringblomst

I det siste har jeg jobbet mye med ringblomsten. Den har lang tradisjon for å lege skadet hud, og blir regnet for en av de beste urtene for huden. 

Her ligger det en oppskrift som du kan laste ned, hvis du har lyst til å lage din egen ringblomstolje for huden.

Ringblomstolje