Fra rotete kjeller til brukervennlig vekstrom

Oppussing av kjeller – planen er et brukervennlig vekstrom

Mørk og skummel

Den mørke, kalde kjelleren med spindelvev og store edderkopper var ikke så fristende å bruke midtvinters til å så urter. Mørk kjeller

Vekstrommet var riktignok opplyst av lysarmaturene og småplantene klarte seg fint, men bare en liten del av kjelleren ble brukt, resten var bare oppbevaringsplass for rot.

 

Med enkle grep kan kjelleren bli koselig og mer brukervennlig.

Det første steget er å male alt hvitt. De nevnte «Eddiene» trives ikke så godt i lyse rom. Det er strevsomt å male gråsteinsmur, derfor er det lurt å investere i en malingssprøyte. Vi kjøpte en på Jula til 299,- Et par runder med den så er både vegger og tak klare for en lett sluttfinish med pensel.

 

 

male vekstrom

Det andre vi har fokus på er gulvet. Med litt avrettingsmasse og fliser blir det en helt annerledes romfølelse.

 

 Vekstrom

Vi trenger et avlukket rom til småplantene, for å kunne ha kontroll over lys, temperatur og luftgjennomstrømning.

En dele vegg med vindu og dør ble satt opp. Her hadde vi stående begge deler som har vært brukt i huset tidligere. Veldig greit da vi vil ha «gammel stil» også i kjelleren. Syntes det var greit å ha et vindu, slik at det ikke blir så innestengt på vekstrommet. Vi måtte rive noen gamle bjelker til det som en gang har vært potetbinger. Valgte også å isolere veggene, for å ha ekstra god kontroll på temperatur.

bygge vegg og flislegge vekstrom

 

Vekstrommet er ferdig

Jonny har snekret benker, og jeg har sådd «en haug» med urter og sommerblomster. Se egen post om såing av urter. Med enkle grep har vi fått et vekst-rom som er brukervennlig og en perfekt plass for å forkultivere urter. Så nå er det bare å være tålmodig, og vente på våren.

 

Fra rotete kjeller til brukervennlig vekst-rom

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *