Løvetann i mat

Løvetann i maten

Bruk løvetann i mat! På dagligvaren selger de faktisk saltatblandinger med løvetannblad. Hvorfor ikke plukke dine egne? Bare pass på å ta unge friske blad. De smaker best. Det er en litt bitter smak på dem, men når vi vet hvor sunne de er så går det greit. Og sammen med annen salat går det helt fint.

Ofte er det den bitre smaken som forteller oss at denne urten er bra for fordøyelsen. Før i tiden var de mer vant til bitre smaker, i dag er vi bortskjemte og vil helst ha bare salt og søtt. Matprodusentene vet selvfølgelig dette, og mer av de bitre smakene forsvinner i kosten vår. Det er synd, da mange har problemer med fordøyelsen. Så plukk blader og bland i salaten!

Du kan også frese oppkuttede blader i vokpanna, eller sammen med andre grønnsaker og kjøtt i vanlig stekepanne. Tilsett dem helt på slutten, like før maten er ferdig. Smaken blir mer borte.

For å ha tilgang til løvetannblader hele året, kan de tørkes. Skal de brukes på mat er det greit å male dem til pulver med en blender. Ha på glass, og du kan strø på maten. Dette gir ikke så mye smak, så det er bare å pøse på 🙂

Grav opp røtter, skrubb de rene og kok de som gulrot.
røysheim urteverksted

Løvetannblader i stekepanna

Løvetannsalat2

Plukk unge friske blad

Skyll bladene godt og kutt opp i passe deler sammen med andre grønnsaker.

Løvetann i stekepanna

Fres i panna

La løvetannblader og annen salat i mot slutten av steketiden.

Løvetann i mat
Løvetannpulver på mat.
løvetannpulver på kjøttkaker

Kjøttkaker

Strø over løvetannpulver på kjøttkake-middagen

løvetannpulver på kotelett

Koteletter

Pulver kan brukes på de fleste middagsretter.

Hvordan lage løvetannpulver

løvetannpulver på mat

Innlegg om mat og drikke:

svarthyll sirup

Svarthyll sirup

Hvordan lage svarthyllsirup Svarthyllsirup er kjempefin å bruke når du kjenner at forkjølelsen er på gang. Du aner en litt

Ingefærsirup og kandiserte ingefær

Ingefærsirup

OPPSKRIFTER PÅ INGEFÆRSIRUP OG INGEFÆRGODTERI Mennesker over hele verden har brukt denne roten i århundrer for å kurere plager. Les

Mjødurtlikør

Mjødurtlikør

Mjødurtlikør Mjødurtsaften vi lagde i forrige innlegg kan nyttes videre til å lage en søt og god likør.     Ingredienser:

Mjødurtsaft

Mjødurtsaft

Mjødurtsaft. En forfriskende sommerdrikk kan enkelt lages av mjødurtblomster og -knopper. Mjødurtsaft har en mild mandelsmak som er god sammen

løvetann på menyen

Løvetann i mat

Løvetann i maten Bruk løvetann i mat! På dagligvaren selger de faktisk saltatblandinger med løvetannblad. Hvorfor ikke plukke dine egne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *