Innhøsting av marikåpe

Innhøsting av marikåpe

Det finnes ca 25 arter av marikåpe i Norge, de brukes om hverandre. De runde til nyreformete bladene er karakteristiske, og kan ikke lett forveksles med andre planter. Men studer bladene nøye og vær 100% sikker før du plukker. Plukk i rene områder. Vær sikker på at det ikke er gjødslet eller sprøytet. Ikke plukk alle plantene på et sted.

Marikåpe kan bli angrepet av sopp, styr unna.

Plukk blader og blomster på en tørr formiddag, etter at duggen har forsvunnet.

Legg utover til tørk, eller legg dem i urtetørka på ca 25-30 grader. Oppbevares på tette glass, mørkt og kjølig.

Marikåpe kan plukkes hele sommeren, og det sies at innholdet av garvestoffer øker utover sommeren. Det er disse stoffene som virker sammentrekkende på hud og vev.

Les mer om marikåpens egenskaper

innhøsting av marikåpe

Innhøstings- tips.

 Trykk her

Last ned mine tips om innhøsting av urter. Generelle tips om de beste tidspunkter for å plukke blomster, blader, røtter, frø og bark.

  • Når på dagen
  • Når i sesongen
  • Hvilken plantedel skal høstes når

 

Innlegg om innhøsting og oppbevaring:

Innhøsting og tørking ringblomst

Innhøsting og tørking av ringblomster

På tide å plukke ringblomster Er du så heldig at du har ringblomster i hagen eller har tilgang på å

Fremhevet innhøsting

Innhøsting av marikåpe

Innhøsting av marikåpe Det finnes ca 25 arter av marikåpe i Norge, de brukes om hverandre. De runde til nyreformete

5 spiselige vårurter

5 spiselige vårurter

Våren er godt i gang, hverfall i store deler av landet. Lengst nord er det fortsatt veldig mye snø, og

Tørke rosekronblad fremhevet

Plukke og tørke rosenkronblad

Plukke og tørke rosekronblader Rose er en av mine favoritter å bruke til hudpleie. Den strammer opp og styrker huden.

Innhøsting av røtter

Høsting av medisinske røtter

Høsting av medisinske røtter Røtter høstes om våren, før urten har startet å vokse, eller om høsten etter at de

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *