Brenneslefrø kan brukes på samme måte som blad. De inneholder vitaminer og mineraler, som B vitaminer, betakaroten, kalsium, mangan, natrium, jern etc.
Brenneslefrø er god for de fleste prosesser i kroppen. De er blodrensende, beskytter leveren, god for tarmen, styrker immunforsvaret, fin ved plager av allergi, astma og eksem.
Brennesle er generelt styrkende. Det sies også at brenneslefrø skal være godt for revmatiske plager.
De er næringsrike og kan brukes som tilskudd i mat. Man kan også legge dem på sprit, lage te, eller ta dem som kosttilskudd.
Bruk brenneslefrø ved tretthet og utmattelse for å øke energien. Les mer om brenneslefrø
Les mer om brenneslens egenskaper
Hvor får man tak i nettingen du bruker til brenneslefrøene?
Hei Camilla! Det er myggnetting 🙂 Kjøpes på Biltema, Jula osv 🙂
For 3 år siden, oppdaget jeg nærmest tilfeldig at brennesle hadde gunstig innvirkning på min bjørkepollen-allergi. Det skal sies at jeg har en “lett” allergi med kløe i øynene. Har brukt øyedråper til lindring. Men nå spiser jeg brennesle i pulverform, hele ettervinteren og våren og har klart meg uten dråpene. Brennesla drysses på brødskiva, under div. pålegg, i middagsretter og evt i bakst. Merker ingen brenneslesmak. Har lest at noen mener brennesle har litt nøtteaktig smak, men den har ikke jeg klart å kjenne.
Hei Aud Berit! Så fantastisk at du får hjelp med allergien din med helt naturlig brennesle. Det smaker ikke så mye av den i pulverform, så derfor super som tilskudd i mat. Tusen takk for at du deler dette!
Hei.
Jeg trodde det som hang på brennesle nå var blomsten dems, men er det frø som henger på istedefor blomst?
Er det dem som skal av?
Jeg sliter mye kognetivt pga sykdom, så jeg forstod ikke helt om det vat blomst og at frøene må taes ut, eller om det som henger på buskene nå faktisk er frøene?
Hat plukket nesler hele sommeren, og drikker te hver dag. Ser jeg har plukket for lite så vil prøve meg på frøene, men vil helst forstå det.
Hei Beate. Det kommer an på hvor langt brenneslen har kommet i vekstsesongen sin. Men først kommer det blomster som deretter blir til frø. På høsten er det på tide å høste frøene 🙂