Brenneslefrø

Brenneslefrø

Brenneslefrø kan brukes på samme måte som blad. Frøene har de samme helberedende egenskapene men i mer konsentrert form. De inneholder mange vitaminer og mineraler.

Brennesle er god for de fleste prosesser i kroppen. Den er blodrensende, beskytter leveren, god for tarmen, styrker immunforsvaret, fin ved plager av allergi, astma og eksem. Brennesle er generelt styrkende og mildt betennelsesdempende. Det sies at brenneslefrø skal være godt for revmatiske plager.

De er fete og næringsrike og kan brukes som tilskudd i mat. Strø dem på salaten, på middagen, på brødskiva eller tilsett i smoothies og yoghurt.

Bruk brenneslefrø ved tretthet, utmattelse og for å øke energien og konsentrasjonen. Frøene kan spises enten friske eller tørkede. De friske frøene kan virke overstimulerende for noen, og bør ikke tas like før sengetid. Dette virker forskjellig fra person til person, og det anbefales å starte med en liten klype, for så å øke på etter behov. Noen må ta det over litt tid før de merker effekt.

Frøene virker ikke så kjølende og tørre som bladene. De har større effekt og er godt egnet for å hjelpe til ved utmattelse. Man kan også legge dem på sprit, lage te, eller ta dem som kosttilskudd.


Frøene kan også legges i olje, til bruk i salver og hudkremer. Tinkturen er fin til fet hud.

OBS! Ved utmattelse og stress kreves det mer enn bare urter. Man må legge om kosthold, redusere stress og passe på å få nok søvn. Ved alvorlige tilstander må alltid lege oppsøkes. Det som er skrevet her er kun ment som informasjon.

Les mer om Brenneslefrø og innhøsting


Vi har samlet mye brenneslefrø som skal brukes til mat, måtte prøve å lage en tinktur også. Håper å få litt mere energi og et humørløft 🙂
røysheim urteverksted

Tørkede brenneslefrø

Les mer om høsting av brenneslefrø i eget innlegg.

Brenneslefrø tørket
Brenneslefrø

Små krukker

Ha alltid små krukker med brenneslefrø tilgjengelig på kjøkkenet.

Div frø i yoghurten

Brenneslefrø sammen med solsikkekjerner og linfrø er godt til frokostyoghurten.

 

Brenneslefrø i yoghurt
Brenneslefrø trukket i sprit

Lag tinktur

La frøene trekke i 40% sprit i fire uker, og sil av.

Bruk av tinktur

Tinkturen kan brukes for å styrke helsa. Ta noen dråper i vann eller juice, tre ganger om dagen. Kan også tilsettes i hud- og hårprodukter.

Brenneslefrøtinktur
Brenneslefrø

Innlegg om brennesle:

Brenneslefrø

Brenneslefrø

Brenneslefrø Brenneslefrø kan brukes på samme måte som blad. Frøene har de samme helberedende egenskapene men i mer konsentrert form.

Neslefrø

Høsting av brenneslefrø

Innhøsting av brenneslefrø Brenneslefrø kan brukes på samme måte som blad. De inneholder vitaminer og mineraler, som B vitaminer, betakaroten,

brennesleis

Brennesle ispinner

En smart måte å få i barna litt næringsrik brennesle Brennesleis smaker faktisk søtt, godt og forfriskende. 11 åringen min

ung brennesle

Tørking av brennesle-røtter

Grav opp brenneslerøtter Endelig er det vår! Det har så vidt begynt å spire og gro, etter en vinter med

Skyllevann

Hårskyllevann med Brennesle og Kamille

Det sies at Brennesle er bra for god hårvekst og for å motvirke flass, og at Kamille bleker og gir

BRENNESLE – SETT PRIS PÅ DETTE UGRESSET!

Har du mye brennesle i hagen? Du vet at den kan brukes til mye rart? Og at Brennesle er en

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *